Tuesday, December 21, 2021

Online och dejting och psykologi

Online och dejting och psykologi



Tillbaka Få hjälp. Människor tenderar att vara intresserade av intressanta människor. Studien finansieras av Match. Ibland känner jag att jag bröt dejting. Att navigera i den moderna dejtingvärlden kan vara en satsning full av besvikelse och desillusion.





Att träffa någon online är fundamentalt annorlunda än att träffa någon IRL



Reis studerar sociala interaktioner och de faktorer som påverkar mängden och närheten av våra relationer. Han var medförfattare till en recensionsartikel som analyserade hur psykologi kan förklara en del av dynamiken för onlinedejting.


Du kanske har läst en kort profil eller så har du haft ganska omfattande konversationer via sms eller e-post. Hennes forskning fokuserar för närvarande på onlinedejting, inklusive en online och dejting och psykologi som fann att ålder var den enda pålitliga prediktorn för vad som gjorde onlinedejtare mer benägna att faktiskt träffas. Där nätdejting skiljer sig från metoder som går längre tillbaka är lagren av anonymitet inblandade. Om du träffar någon via en vän eller familjemedlem är bara att ha den tredje parts anslutningen ett sätt att hjälpa till att validera vissa egenskaper om någons fysiska utseende, värderingar, personlighetsdrag och så vidare.


Får ni varandra att skratta? Studie efter psykologisk studie stöder att den typen av principer är viktiga i relationer och är prediktorer för relationsframgång, noterar han. Nätdejting är ett sätt att öppna dörrar för att träffa och dejta människor, säger Reis. Och en sak som apparna och sajterna har för dem är den förmågan att helt enkelt hjälpa dig att träffa fler människor. Sameer Chaudhry, MD, online och dejting och psykologi, en internist vid University of North Texas i Dallas, var medförfattare till en BMJ Evidence-Based Medicine-uppsats där han och hans medförfattare ansåg nästan 4, studier över psykologi, sociologi, neurokognitiv vetenskap och andra discipliner för att komma fram till en serie riktlinjer för hur man skapar en profil, hur man väljer matchningar och hur man närmar sig onlineinteraktioner.


Att skapa en dejtingprofil på ett visst sätt är inte på något sätt en garanti för att träffa ditt livs kärlek. Var selektiv. Vissa appar har ett rykte om sig att vara anslutningsappar; andra är utformade för att koppla samman användare av samma religion eller någon annan delad hobby eller attribut.


Forskning visar att människor tenderar att falla för människor som liknar dem själva när det kommer till saker som relationshistoria, önskan om barn, husdjurspreferenser och religion. Att vara ärlig om vad du vill och vem du är gör det mer sannolikt att de du till slut pratar med och möter är människor som saker och ting kan fungera med, online och dejting och psykologi, säger Hallam. Foton bör korrekt avbilda ditt fysiska utseende - men de bör vara foton du i allmänhet gillar, säger Hallam.


Specifika egenskaper som generellt ökar attraktionskraft och sympati, enligt hans forskning, var: ett äkta leende som får dina ögon att börja krypa ihop sig och en lätt lutning av huvudet. Människor sveper snabbt igenom profiler. Ange saker som verkligen är viktiga för dig och bli klar med det.


Människor tenderar att vara intresserade av intressanta människor. Kom ihåg att personlig tillväxt är ett av de kännetecken som tenderar att få långvariga relationer att fungera. Han föreslår att man inte drar ut mötet före ansikte mot ansikte för länge. Chaudhry säger att hans forskning tyder på att hålla online-utbyten före mötet till två veckor eller kortare. Och faktiskt anstränga sig för att lära känna online och dejting och psykologi. Kolmes föreslår att du regelbundet kollar in dig själv.


Missa inte: Fick svepande trötthet? Vill ha fler tips som dessa? NBC News BETTER är besatt av att hitta enklare, hälsosammare och smartare sätt att leva. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ oss på FacebookTwitter och Instagram.


IE 11 stöds inte. För en optimal upplevelse besök vår webbplats i en annan webbläsare. HOPPA TILL INNEHÅLL. Nyheter NBC Nyheter NU Nattliga nyheter Möt pressens datumlinje MSNBC Online och dejting och psykologi. Dela detta -. Följ bättre. Mer från NBC News Think. Om Hjälp Karriärer Annonsval Sekretesspolicy Sälj inte min personliga information CA-meddelande Användarvillkor NBC NEWS SITEMAP Annonsera © NBCNEWS, online och dejting och psykologi.


Facebook Twitter E-post SMS Skriv ut Whatsapp Reddit Pocket Blädderblock Pinterest Linkedin. 16 mars, AM UTC. Av Sarah DiGiulio. Gör det BÄTTRE Hur man använder dejtingappar efter att jag kommit på hemligheten med att dejta i en online och dejting och psykologi världen 30 april,





etniska dejtingsidor europeiska dejtingsajteri



Hennes forskning fokuserar för närvarande på nätdejting, inklusive en studie som fann att ålder var den enda pålitliga prediktorn för vad som gjorde nätdejtare mer benägna att faktiskt träffas. Där nätdejting skiljer sig från metoder som går längre tillbaka är lagren av anonymitet inblandade.


Om du träffar någon via en vän eller familjemedlem är bara att ha den tredje parts anslutningen ett sätt att hjälpa till att validera vissa egenskaper om någons fysiska utseende, värderingar, personlighetsdrag och så vidare. Får ni varandra att skratta? Studie efter psykologisk studie stöder att dessa typer av principer är viktiga i relationer och är prediktorer för relationsframgång, noterar han.


Nätdejting är ett sätt att öppna dörrar för att träffa och dejta människor, säger Reis. Och en sak som apparna och sajterna har för dem är den förmågan att helt enkelt hjälpa dig att träffa fler människor.


Sameer Chaudhry, MD, en internist vid University of North Texas i Dallas, var medförfattare till en BMJ Evidence-Based Medicine-uppsats där han och hans medförfattare ansåg nästan 4, studier över psykologi, sociologi, neurokognitiv vetenskap och andra discipliner för att komma med en serie riktlinjer för hur man skapar en profil, hur man väljer matchningar och hur man närmar sig onlineinteraktioner. Att skapa en dejtingprofil på ett visst sätt är inte på något sätt en garanti för att träffa ditt livs kärlek.


Var selektiv. Vissa appar har rykte om sig att vara anslutningsappar; andra är utformade för att koppla samman användare av samma religion eller någon annan delad hobby eller attribut. Forskning visar att människor tenderar att falla för människor som liknar dem själva när det kommer till saker som relationshistoria, önskan om barn, husdjurspreferenser och religion.


Att vara ärlig om vad du vill och vem du är gör det mer sannolikt att de du till slut pratar med och möter är människor som saker kan fungera med, säger Hallam. Foton bör korrekt avbilda ditt fysiska utseende - men de bör vara foton du i allmänhet gillar, säger Hallam. Specifika egenskaper som generellt ökar attraktionskraft och sympati, enligt hans forskning, var: ett äkta leende som får dina ögon att börja krypa ihop sig och en lätt lutning av huvudet.


Människor sveper snabbt igenom profiler. Ange saker som verkligen är viktiga för dig och bli klar med det.


Människor tenderar att vara intresserade av intressanta människor. Kom ihåg att personlig tillväxt är ett av de kännetecken som tenderar att få långvariga relationer att fungera. Han föreslår att man inte drar ut mötet före ansikte mot ansikte för länge. Chaudhry säger att hans forskning tyder på att hålla online-utbyten före mötet till två veckor eller kortare. Jag bestämde mig för att testa Tinder.


Som en Baby Boomer var det förmodligen inte det bästa valet eftersom Tinder främst används av Millennials. Men som en person som bor i New York City är färre släktingar och Tinder är gratis. Och jag gillade tanken på att inte behöva läsa profiler; för efter att ha läst hundratals onlineprofiler inser du att de är deprimerande lika och ja, vågar jag säga det, tråkigt.


Jag tyckte att Tinder var intressant och roligt. På två veckor har jag svepat mycket och har haft 35 inbördes matchningar. Jag lärde mig snabbt att det är bäst att inte gå på Tinder för ofta eftersom det kan vara beroendeframkallande och utmattande. Jag upptäckte också att Tinder har sina begränsningar. Vem du ser är baserat på var du befinner dig geografiskt enligt din telefons GPS.


När jag besökte min mamma i Florida och loggade in på Tinder var alla på sajten i Florida. Det beror på att det maximala sökavståndet du kan ställa in är miles. Nästa version av Tinder, Tinder Plus , låter dig välja olika platser och även ångra ett svep om du sa nej till någon du gillade av misstag.


Tinder Plus kommer att vara en premiumtjänst; det kommer inte att vara gratis. Kan du verkligen se om du gillar någon genom att bara titta på en bild? Svaret är ja enligt Dr.


Benjamin Le, docent i psykologi vid Haverford College i Pennsylvania och medgrundare av scienceofrelationships. se:. Inledande fysisk attraktion är ett riktigt viktigt första steg så att börja med bilder är faktiskt vettigt. När det väl finns intresse baserat på fysisk attraktion kan mer omfattande interaktion och beslutsfattande inträffa, men utan den initiala fysiska attraktionen är det svårt att gå vidare till nästa steg.


Helen Fisher, biologisk antropolog vid Rutgers University och Chief Scientific Advisor to Match. com , håller med Le. På samma sätt, om du inte gillar män som är kala eller föredrar blondiner framför brunetter, då är den personen inte för dig. Både Le och Fisher säger att profiler är viktiga att läsa eftersom de ger dig mer information som hjälper dig att bestämma dig för att fortsätta eller inte. Fisher sa: "Om två personer ser likadana ut, men den ena är en republikan som jobbar på Wall Street medan den andra är en poet som precis liftat genom Europa, är det två väldigt olika personer.


Le sa, "Vi kan exakt destillera information om någons personlighet från sociala medieprofiler, dvs. Fisher noterade att teknologin inte förändrar kärleken, bara förändrar hur vi uppvaktar. Fisher säger att målet med nätdejting är att träffa en person så snart som möjligt.


När du träffar en potentiell partner för första gången tar din urgamla mänskliga hjärna ledningen och du uppvaktar dess förhistoriska regler. Fisher vet om hjärnor. Hon har skannat hjärnan på förälskade och personer som har gjort uppbrott. Hon utarbetade ett personlighetstest för kemi. com som har tagits av 13 miljoner människor i 40 länder.


Det kostnadsfria testet matchar personlighetsdrag kopplade till dopamin-, serotonin-, testosteron- och östrogensystemen och talar om för dig om du är en upptäcktsresande egenskaper med dopaminsystemet som risktagande, kreativitet och nyfikenhet; en byggare med egenskaper kopplade till serotoninsystemet som regelföljande, lugn, respekterar auktoritet, en regissör, ​​egenskaper kopplade till testosteronsystemet inklusive att vara analytisk, logisk, direkt och avgörande eller en förhandlaregenskaper kopplade till östrogensystemet som att vara empatisk, intuitiv, verbalt skicklig och förtroendefull.


Alla uttrycker en komplex blandning av alla dessa egenskaper och vi har alla haft barndoms- och vuxenupplevelser som inget test kan mäta perfekt. Men personlighet har vissa naturliga mönster, så det är en bra guide. Och om mitt frågeformulär hjälper dig att förstå dig själv och kyssa färre grodor — bra! Lagom till Alla hjärtans dag, Match. com, som nämner sig själv som "världens största relationsföretag", har släppt sin femte årliga studie av singlar i Amerika.


Studien finansieras av Match. com och utförd av Research Now i samarbete med den biologiska antropologen Dr. Helen Fisher, Matchs Chief Scientific Advisor, och evolutionsbiolog Dr. Justin R. Garcia från Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction vid Indiana University. Fisher sa, "och efter fem års intervjuer med dem har mina kollegor på Match och jag hittat bestämda mönster för hur singlar söker och hittar kärlek, såväl som deras vanor och attityder.


De vill ha allt, och många tror att de kan få allt. Det tror jag att de också kan. Årets undersökning jämförde data för onlinedejtare med data för offlinedaterare.


Kan emojis — de där små ikonerna som "uttrycker" känslor som du kan infoga i textmeddelanden och på Facebook Messenger — hjälpa ditt sexliv? Tydligen. Studien fann ett samband mellan användning av emoji och ett bättre och mer robust sexliv. Fisher sa att undersökningen också visade att machomannens era var över. Och till sist, ett svar på Freuds fråga, vad vill kvinnor? David Levine Dlloydlevine är medordförande för Science Writers i New York SWINY och medlem i National Association of Science Writers NASW.


Han tjänstgjorde som direktör för medierelationer vid American Cancer Society och som senior kommunikationschef vid NYC Health and Hospitals Corp.


Han har skrivit för Scientific American, Los Angeles Times, The New York Times, More magazine och Good Housekeeping, och var en medverkande redaktör på Physician's Weekly i 10 år. Han har en BA och MA från The Johns Hopkins University.


Ny forskning avslöjar den bästa färgen för kvinnor, effekterna av att dagdrömma och hur porr påverkar nygifta. En intervju med Chief Scientific Advisor för Match. com — och hjärnan bakom Kemi. com personlighetstest. Författare Dr. Michael Bailey talar om sin kontroversiella forskning om sexuell upphetsning, sexuell läggning och hur genetik kan spela en roll. Vi letar alltid efter sätt att förbättra kundupplevelsen på Elsevier.


Vi skulle vilja be dig en stund av din tid att fylla i ett kort frågeformulär i slutet av ditt besök.

No comments:

Post a Comment

Gewaltprävention bei Dating

Gewaltprävention bei Dating The 4th R The 4th R, ein interaktiver Lehrplan für Neuntklässler, zielt darauf ab, die Gewalt unter Jugendlichen...